Izdavanje i naplata računa.

Izdavanje računa:

Izdavanje račun vrši se jednostavnim odabirom proizvoda iz kase koji mogu biti prikazani u formi liste, slika ili šifarnika sa opcijom PLU. Prozvodi takođe mogu biti prikazani pojedinačno ili u formranoj grupi što dodatno olakšava pretragu. Nakon odabira proizvoda za naplatu aplikacija vam daje mogućnost izbora kupca ukoliko je potrebno izdati gotovinski račun ili je iz bilo kog razloga potrebno uneti JMBG, broj lične karte, diplomatske ispravi ili drugog. Lista kupaca može biti i unapred definisana za vaše stalne goste. Takođe, pri izboru proizvoda možete njegovu cenu promeniti u trenutku izdavanja računa dodeljivanjem popusta ili unosom nove cene kao što je prikazano na klipu.

Kasa vam daje mogućnost izdavanja avansnih računa i predračuna kao i povezivanje avansnih računa izdatitih na predhodno korišćenim kasama.

Ukoliko nakon održane obuke još uvek niste sigurni da ste spremni za izdavanje računa možete uvek dodatno provežbati ili preneti znanje na svoje zaposlene u modulu OBUKA u sklopu kase.

Izdavanje računa na našoj kasi nije ograničeno brojem računa na dnevnom ili mesečnom nivou, što znači da možete izdati neograničen broj računa.

Naplata:

Nakon što ste odabrali proizvode za naplatu prikazaće vam se opcije naplate u vidu keš ili kartica na primarnom ekranu a izborom naplate u meniju možete naplatu izvršiti kroz još dodatnih načina kao što su ček, vaučer, prenos na račun, instant plaćanje. Odabirom načina naplate kasa štampa račun. U slučaju kada se naplata vrši putem kartice pre izlaska fiskalnog računa biće odrađena akcija provlačenja, prislanjanja ili ubacivanja kartice u terminal i naplata od strane payment provajdera. Prvenstveno će terminal odštampati slip naplate kartice a zatim i fiskalni račun. Ovom akcijom naplata vašeg računa je završena.

Štampanje i pregled računa.

Štampanje računa:

Štampanje računa vrši se na termalnom štampaču koji je sastavni deo nekog od terminal iz naše ponude ili na štampaču povezanom preko Bluetooth veze u slučaju da kasu koristite na vašem telefonu ili tabletu. Račun izdat kroz našu fiskalnu kasu sadrži sve neophodne podatke propisane od strane Poreske uprave i možete biti potpuno sigurni u njegovu ispravnost što uvek možete i vi i korisnik proveriti skeniranjem QR coda na dnu računa.

Pregled i izveštaji:

Svi računi izdati kroz fiskalnu kasu mogu se videti u glavnom meniju, opcija Pretraga računa.
Kod pretrage računa na raspolaganju su sledeći filteri:

  • Korisnik (opciono – zaposleni koji je kucao račun)
  • Tip računa (opciono – Promet, Predračun, Kopija ili Obuka)
  • Period (datum od i do)

Klikom na dugme pronađi prikazuju se svi izdati računi u skladu sa izabranim filterima. Odabirom računa sa spiska prikazuju se detalji računa. Račun je tada moguće poslati na e-mail klikom na ikonicu “podeli” u gornjem desnom uglu kao što je prikazano na klipu.

U okviru same kase možete povući i odštampati izveštaje po prodatim artiklima i načinu plaćanja po istim kriterijumima kao i za pretragu računa. Opširnije izveštaje možete povlačiti u našem Cloud Web portalu.

FISKALNA KASA
NA TVOM DLANU.